Autoverzekering waarborgen

Autoverzekering waarborgen

Een autoverzekering is zoals een auto zelf. Je kan die mooi maken (ook wel 'tunen' of 'pimpen' genoemd) of ombouwen om beter af te stemmen op je wensen en behoeften, maar daar stopt het niet. De verzekering voor je wagen biedt je bescherming tegen onvoorziene ongemakken. Bekijk hieronder welke waarborgen er zijn.

Autoverzekering simuleren

Welke informatie vind je hieronder terug:

Verplichte waarborg burgerlijke aansprakelijkheid

Dit is het minimumluik die iedereen die met zijn of haar auto (op de openbare baan) wil rijden, verplicht moet afsluiten. Het verplicht karakter houdt eveneens in dat de BA autoverzekering voldoet aan enkele minimumvoorwaarden (vastgelegd door de wet dus). Zo zal de schade aan personen en/of goederen, veroorzaakt met je verzekerde auto door een andere bestuurder dan jezelf, eveneens vergoed worden.

Aanvullende waarborgen

Naast de minimumvoorwaarden die je geniet dankzij het luik burgerlijke aansprakelijkheid, kun je uiteraard ook kiezen om een ruimere dekking te genieten. Denk maar aan een dekking voor glasbreuk, diefstal,... of een volledige dekking waarbij de schade aan het voertuig door eigen (onbewust) toedoen wordt vergoed (full omnium).

Aanvullende verzekeringen

In tegenstelling tot de aanvullende waarborgen zijn aanvullende verzekeringen afzonderlijke verzekeringen die kunnen toegevoegd worden aan je polis autoverzekering.

Autoverzekering kiezen

Een voorbereid man is er 2 waard. Bepaal daarom eerst voor jezelf welke waarborgen van belang zijn. Ga vervolgens na welke autoverzekeraars er op de Belgische markt zijn, wat hun voorwaarden zijn en belangrijk, hoe de prijzen zich ten opzichte van elkaar verhouden. Met die informatie ben je al een heel eind verder.

Autoverzekering simuleren