Wat dekt een autoverzekering?

Een autoverzekering is zoals een auto zelf. Je kan die mooi maken of ombouwen om beter af te stemmen op je wensen en behoeften, maar daar stopt het niet. De verzekering voor je wagen biedt je bescherming tegen onvoorziene ongemakken. Bekijk hieronder welke waarborgen er zijn.

Autoverzekering simuleren

Wat dekt de waarborg burgerlijke aansprakelijkheid?

De burgerlijke aansprakelijkheid of de BA autoverzekering dien je verplicht af te sluiten in België om op de openbare weg te kunnen rijden. De BA verzekering heeft een aantal wettelijk verplichte dekkingen. Zo dekt die verzekering de lichamelijke en materiële schade die je met jouw wagen aan derden toebrengt.

Wat zijn de aanvullende waarborgen op de autoverzekering?

Naast de waarborg burgerlijke aansprakelijkheid, kun je uiteraard ook kiezen voor een ruimere dekking. Zo heb je uitgebreide verzekeringsformules binnen de autoverzekering:

  • Mini-omnium. Een mini-omnium of kleine omnium vergoedt de schade door brand, (poging tot) diefstal, glasbreuk, natuurkrachten en aanrijding met dieren
  • Full-omnium. Een full-omnium of grote omnium vergoedt dezelfde zaken als de mini-omnium, maar dekt ook nog de eigen schade

Afhankelijk van de maatschappij kan je nog verschillende dekkingen aan jouw autoverzekering toevoegen.

Wat zijn de aanvullende verzekeringen op de autoverzekering?

In tegenstelling tot de aanvullende waarborgen zijn aanvullende verzekeringen afzonderlijke verzekeringen die kunnen toegevoegd worden aan je autoverzekering. Denk bijvoorbeeld aan de bestuurdersverzekering. Die verzekering dekt de lichamelijke schade aan jou als bestuurder.

Welke autoverzekering kiezen?

Vooraleer je jouw autoverzekering kiest, is het aangeraden om te bepalen welke waarborgen voor jou belangrijk zijn. Daarna kan je die waarborgen vergelijken bij de verschillende autoverzekeraars in België. Je kan via Verzekeringen.be niet enkel de waarborgen vergelijken, maar ook ontdekken welke verzekeraar jou het voordeligste aanbod kan doen.

Autoverzekering simuleren