Aanvullende verzekeringen auto

Zoek je een nieuwe autoverzekering, dan is het belangrijk dat je weet dat een autoverzekering uit verscheidene luiken bestaat. Namelijk de BA autoverzekering en aanvullende verzekeringen op de autoverzekering.

Autoverzekering simuleren

Wat is de BA autoverzekering?

De BA autoverzekering is een verplichte verzekering wanneer je met jouw wagen de baan op wilt. De verzekering zorgt ervoor dat wanneer er (door jouw voertuig) schade wordt berokkent aan personen en/of aan goederen zij daarvoor vergoed worden.

Wat zijn de aanvullende verzekeringen op je autoverzekering?

In tegenstelling tot de aanvullende waarborgen die een extra dekking inhouden op de verplichte autoverzekering (het gedeelte burgerlijke aansprakelijkheid van je autoverzekering), kun je ook nog een aantal complementaire verzekeringen afsluiten die je extra bescherming bieden.

Hoeveel kosten de aanvullende verzekeringen?

De prijs van de aanvullende verzekeringen zit uiteraard niet standaard in je BA autoverzekering. Gezien het belang van de aanvullende beschermingen voor jezelf en je gezin, is het nuttig om aan je verzekeraar te vragen deze erin op te nemen. Natuurlijk staat hier een prijs tegenover. Om de impact van de aanvullende verzekeringen op de prijs van je autoverzekering na te gaan, kun je snel een prijsberekening maken.

Autoverzekering simuleren