Autoverzekeringen - Info - Aanvullende Verzekeringen (AV)

Autoverzekeringen - Info - Aanvullende Verzekeringen (AV)

Zoek je een nieuwe autoverzekering, dan is het belangrijk dat je weet dat een autoverzekering uit verscheidene luiken bestaat. Namelijk de BA autoverzekering en Aanvullende verzekeringen op de autoverzekering.

BA Autoverzekering

De BA autoverzekering is een verplichte verzekering wanneer je met jouw wagen de baan op wilt. De verzekering zorgt ervoor dat wanneer er (door jouw voertuig) schade wordt berokkent aan personen en/of aan goederen zij daarvoor vergoed worden.

Wat zijn de aanvullende verzekeringen op je autoverzekering

In tegenstelling tot de aanvullende waarborgen die een extra dekking inhouden op de verplichte autoverzekering (= het gedeelte burgerlijke aansprakelijkheid van je autoverzekering), kun je ook nog een aantal complementaire verzekeringen afsluiten die je extra bescherming bieden.

Prijs aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

De prijs van de aanvullende verzekeringen zit uiteraard niet standaard in je BA autoverzekering. Gezien het belang van de aanvullende beschermingen voor jezelf en je gezin, is het nuttig om aan je verzekeraar te vragen deze erin op te nemen. Natuurlijk staat hier een prijs tegenover. Om de impact van de aanvullende verzekeringen op de prijs van je autoverzekering na te gaan, kun je snel een prijsberekening maken (*).

 

(*) Klik ter hoogte van het resultatenscherm door naar het detail van een offerte. Eenmaal op het offerte-detail, zie je de prijzen van alle aanvullende waarborgen en alle aanvullende verzekeringen. Bovendien kun je extra simulaties maken door een andere dekking en/of aanvullende verzekering aan of uit te vinken.