Beste autoverzekering

Ben je op zoek naar de beste autoverzekering in België? Vergelijk dan via Verzekeringen.be in slechts 5 minuten tijd 13 Belgische autoverzekeraars. Ontdek in één oogopslag welke de beste verzekering is voor jouw wagen. Sluit jouw autoverzekering ook meteen online af.

 • Bespaar gemiddeld 144 euro per jaar.
 • Vergelijk 13 verzekeraars.
 • Vergelijk vrijblijvend in minder dan 5 minuten.
Landingspagina Auto
Join The Club

Join the club.

Zoveel mensen vergeleken en bespaarden afgelopen maand.

Beste Van Het Beste

Het beste van het beste.

Vergelijk de belangrijkste dekkingen bij alle verzekeraars.

Geen Omweg

Geen omweg.

Sluit simpel en veilig je verzekering online af.

Vul je gegevens in en bereken je prijs

Wie heeft de beste autoverzekering?

Je kan de autoverzekering best aangepast aan jouw behoeften vinden via:

 • Directe verzekeraars: Belfius Direct Verzekeringen, Touring Verzekeringen (Yuzzu) en Ethias.
 • Verzekeringsmakelaars: AXA, Allianz, Baloise Insurance, Fidea, Vivium, Optimco, Athora, Aedes, PNP en DVV.

Meer informatie over deze verzekeraars vind je op verzekeraars die actief zijn op Verzekeringen.be.

Uit welke autoverzekeringen kan ik kiezen?

BA Autoverzekering

De BA autoverzekering is een wettelijk verplichte verzekering in België. Ze dekt de schade die je toebrengt met jouw wagen aan derden, maar vergoedt ook de gevolgen van het ongeval waaronder kosten medische zorgen, arbeidsongeschiktheid en inkomensverlies.

BA Auto + Kleine omnium

De kleine omnium of mini-omnium verzekert je tegen diefstal, brand, glasbreuk, natuurkrachten en aanrijding met dieren.

BA Auto + Grote omnium

De grote omnium of full-omnium heeft dezelfde dekkingen als de kleine omnium, maar biedt een completere bescherming aan. Ze dekt namelijk ook de schade aan je wagen door een ongeval in fout.

Kilometerverzekering

In het geval van de kilometerverzekering is de premie afhankelijk van het aantal kilometers dat je jaarlijks aflegt met de auto. Dat betekent hoe minder kilometers je rijdt, hoe lager je premie en omgekeerd.

Wat is de beste autoverzekering?

De beste autoverzekering is enerzijds afhankelijk van jouw persoonlijk situatie. Denk maar aan zaken zoals leeftijd, rijervaring, type auto, schadeverleden en dergelijke meer. Anderzijds heeft het ook te maken met jouw persoonlijke voorkeuren. Kies je eerder voor de goedkoopste autoverzekering of let je er eerder op dat jouw autoverzekering een complete dekking biedt?

Hoe dan ook, is het aangeraden om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo kan jij kiezen welke autoverzekering voor jou het meest interessant is.

Hoeveel kost mijn autoverzekering?

De prijs van jouw autoverzekering is afhankelijk van een aantal factoren:

 • Waarde auto. De verzekeraar gebruikt in de meeste gevallen de cataloguswaarde om de premie van jouw autoverzekering te bepalen. In bepaalde gevallen wordt de factuurwaarde gebruikt om de premie te berekenen
 • Gebruik auto. Je kan jouw wagen gebruiken voor professionele en/of privé doeleinden. Het professioneel gebruik zorgt vaak voor een hogere premie dan het privégebruik
 • Sterkte motor. De sterkte van een motor is bij de verzekeraar steeds in kW uitgedrukt. Hoe hoger het aantal kW, hoe hoger de premie. Het risico op een ongeval neemt namelijk toe bij groter vermogen.
 • Aantal kilometers. Het risico op een ongeval neemt toe naarmate je meer kilometers aflegt. En hoe meer kilometers je aflegt, hoe meer kans op een hogere premie voor jouw autoverzekering
 • Leeftijd bestuurder. Als jonge en onervaren bestuurder is het risico op een ongeval groter dan bij iemand met een aantal jaren rijervaring. Daarom vragen veel verzekeraars een premietoeslag bij jonge bestuurders.
 • Woonplaats. Wanneer je in een grote stad woont, zal je premie hoger zijn dan wanneer je in een dorp met weinig verkeer woont.
 • Schadeverleden. Hoe meer schadevrije jaren je kan aantonen, hoe beter voor jouw premie. Indien je schades hebt gehad in het verleden, kan dat wel eens leiden tot een hogere premie.
 • Betalingstermijnen. Een gespreide betaling kan wel eens zorgen voor een hogere premie.

Alle bovenstaande gegevens zijn nodig om de premie van jouw autoverzekering zo correct mogelijk te kunnen berekenen. Zo krijgt je steeds de scherpste prijzen te zien.

Hoe kan ik de beste autoverzekering vinden?

De premies en dekkingen kunnen per verzekeraar verschillen. Daarom is het belangrijk om een offerte bij verschillende verzekeraars op te vragen. Dat kan allemaal online via Verzekeringen.be.

Dankzij onze vergelijkingsmodule kan je bij meerdere verzekeringsmaatschappijen de premie en de dekkingen met elkaar vergelijken. Om de vergelijking te maken, dien je het volgende mee te geven:

 • Gegevens voertuig. Dit gaat over het type auto, bouwmaand- en bouwjaar, soort brandstof en dergelijke
 • Gewenste dekkingen. Je dient minimaal de aansprakelijk van jouw wagen te verzekeren. Daarnaast kan je nog kiezen voor een uitgebreidere dekking met de omniumverzekering
 • Profiel bestuurder. In onze vergelijkingsmodule vragen we ook naar zaken zoals jouw geboortedatum, rijbewijs, schadevrije dagen enzovoort.

Nadat je alle gegevens hebt ingevuld, bereken we bij de prijzen van jouw autoverzekering bij verschillende verzekeraars. Wanneer de prijzen zijn berekend, kan je elke offerte in detail bekijken. Zo kan je eenvoudig nagaan welke de beste autoverzekering voor jou is.

Nu de beste autoverzekering vinden?

Je kan via Verzekeringen.be gratis, snel de auto verzekeringen vergelijken van 13 verzekeraars. We berekenen de beste premie aan de hand van de gegevens die je in de vergelijkingsmodule hebt ingevuld. Ontdek welke autoverzekering voor jou het beste is. Sluit jouw autoverzekering ook ineens online af.