Autoverzekering jongeren

Autoverzekering jongeren

Als jonge bestuurder betaal je vaak een hogere prijs voor jouw autoverzekering dan iemand die ouder is. Waarom is dat zo? Is het wel mogelijk om een goedkope autoverzekering voor jongeren te vinden? En mag je niet gewoon een verzekering nemen op de naam van je ouders?

Prijs autoverzekering jongeren berekenen

Welke informatie vind je hieronder terug:

Waarom kost een autoverzekering voor jongeren meer?

Als beginnend jonge bestuurder heb je meer kans op een ongeval omdat je tegenover oudere bestuurders nog maar weinig rijervaring hebt opgedaan. De statistieken geven aan dat er een hoog aantal ongevallen gebeuren bij jongeren van minder dan 26 jaar. Voor die reden is een autoverzekering vaak duurder voor jonge chauffeurs.

Kan je een autoverzekering op de naam van je ouders nemen?

Het is als jonge bestuurder niet toegelaten om een autoverzekering op naam van één van de ouders te nemen. De ouder zou in dat geval de gebruikelijke bestuurder moeten zijn en de jonge bestuurder de bijkomende bestuurder, maar dat is in de praktijk niet altijd het geval.

Het is namelijk in de praktijk regelmatig zo dat de jonge bestuurder de gebruikelijke bestuurder is. Wanneer er zich dan een ongeval voordoet, zal de verzekeringsmaatschappij nagaan wie de hoofdbestuurder is. Het is zelfs zo dat de verzekeraar een detective mag sturen om bij buren, collega’s, familie en vrienden na te vragen wie de feitelijke bestuurder van de wagen is. Indien je een valse verklaring aflegt, heeft de verzekeraar het recht om zowel de schade aan jouw wagen niet te vergoeden en jouw reeds betaalde premies bij te houden, als de schade aan derden te vergoeden en erna aan jouw deur te kloppen om het geld terug te eisen.

Hoe kan je een goedkope autoverzekering voor jongeren vinden?

Het is niet eenvoudig om een goedkope autoverzekering voor jongeren te vinden. De onderstaande tips kunnen je er alvast bij helpen:

  1. Kies voor een wagen met een klein vermogen (minder dan 80 kilowatt)
  2. Kies ervoor om een tweedehands auto aan te schaffen om geld te besparen
  3. Vraag aan je ouders om mee over te stappen naar jouw autoverzekeraar. Op die manier kan je vaak een lagere prijs bekomen.
  4. Vergelijk verschillende autoverzekeraars voor de goedkoopste autoverzekering

Prijs autoverzekering jongeren

Voor de laatste tip kan je alvast gebruik maken van onze berekeningsmodule om de beste prijs te vinden voor een autoverzekering voor jongeren.