ING verzekeringen

Met ING verzekeringen bedoelen we eigenlijk ING Non-Life (ING schadeverzekeringen) & ING Life (ING levensverzekeringen). Beide verzekeringsmaatschappijen naar Belgisch recht staan in voor de ontwikkeling en het beheer van de verzekeringsproducten in België. ING verzekeringen stelt zichzelf voorop om concurrerende & innovatieve producten aan te bieden volgens de strategie “direct waar mogelijk, advies waar nodig”.

Ondertussen behoort ING Non-Life en ING Life tot de NN Group. ING Non-Life wordt verder gezet door NN Insurance Services Belgium en ING Life door NN Insurance Belgium.

Wie is ING?

Het voormalige ING insurance nv vindt haar ontstaan bij De Vaderlandsche, de RVS (Rotterdamse Verzekering Sociëteiten) & de BBL (Bank Brussel Lambert). Deze laatste moest de positie van de ING Groep in de Benelux versterken.

In 2007 beslist ING om de makelaarsdivisie van ING Insurance Belgium in de etalage te plaatsen omwille van een te beperkte schaalgrootte. Het was P&V die op 29 juni 2007 officieel de makelaarsactiviteiten in België, samen met de portefeuille Employee Benefits, overnam. De eigen makelaarsactiviteiten van P&V, beter bekend onder de naam Vivium verzekeringen, werden geintegreerd bij ING Insurance waarna de nieuwe vennootschap werd omgedoopt tot Vivium.

Net voor de verkoop van haar makelaarsactiviteiten, had ING twee nieuwe verzekeringsmaatschappijen opgericht m.n. ING Life België nv en ING Non-Life België nv met als doel verzekeringsproducten verdelen via het eigen kantorennet, het agentennetwerk van Record Bank en het internet.

Bron: de geschiedenis van ING verzekeringen in België & NN Group.

Heb jij nog een polis lopen bij een verzekeringsmaatschappij die inmiddels werd overgenomen maar je weet niet door wie? Bekijk dan welke verzekeringsmaatschappij vandaag jouw polis beheert.

Welke verzekeringen biedt ING aan?

ING biedt schadeverzekeringen (o.a.familiale verzekering, autoverzekering, reisverzekering…), spaar- en beleggingsformules aan, maar ook verzekeringen voor zelfstandigen en ondernemingen.

Wat zijn de actuele prijzen en promoties?

Op zoek naar een verzekering? Bekijk vooraf wat de actuele prijzen op de Belgische markt zijn. Kies de verzekering waarvoor je een premie wil berekenen, vergelijk en/of simuleer. De prijzen worden meteen online (na de korte vragenlijst) berekend.

Prijs verzekeringen vergelijken

Tip: hierbij vind je een overzicht van alle lopende promoties van particulieren verzekeringen.

Waar kan ik de verzekeringen van ING vinden?

De ING Life en Non-Life verzekeringen worden in België verdeeld via:

Hoe kan ik ING contacteren?

ING verzekeringen (Life & Non-Life) – hoofdzetel

  • Adres: Sint-Michielswarande 70, 1040 Brussel
  • Tel: 02 547 77 00
  • Fax: 02 547 70 22
  • Web: http://www.ing.be
  • ING Life: verzekeringsmaatschappij toegelaten onder het codenummer 2550
  • ING Non-Life: verzekeringsmaatschappij toegelaten onder het codenummer 2551
  • Rekeningnummer: zie de algemene voorwaarden van het betrokken product
  • Makelaarnummer ING België bij het FSMA: 12381A