Zelfstandige worden

Als je zelf een zaak start, neem je heel wat hooi op je vork. Je concept opwerken, je website of zaak in orde maken en natuurlijk je verzekeringen regelen. Maar welke heb je juist nodig? Ontdek het hier.

1. Bescherm je bedrijf met een verzekering beroepsaansprakelijkheid

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is verplicht om af te sluiten.

Zelfstandige worden is een rush, een grote vrijheid en voor vele een grote passie die werkelijkheid wordt. Maar laten we eerlijk zijn, zelfstandige worden gaat ook vaak gepaard met langere uren, een mooie hoeveelheid stress en wat minder slaap. En dan kunnen fouten al wel eens gebeuren.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een must voor elk bedrijf. Deze verzekering dekt je voor beroepsfouten, vergissingen of nalatigheid. Een installatie die niet correct gebeurt, een event waar een fout wordt gemaakt, een dienst die niet op tijd geleverd kan worden, … noem maar op. Fouten gebeuren vroeg of laat altijd wel eens.

Schadeclaims kunnen zelfstandige heel wat kosten. Je wilt je bedrijf in alle veiligheid laten groeien en dat kan perfect met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

2. Bescherm je werknemers met een arbeidsongevallen verzekering

Je bent verplicht om een arbeidsongevallenverzekering af te sluiten.

Een ongeluk is snel gebeurd. Iemand struikelt over een kabel of tijdens een installatie loopt er iets mis. Jij en je werknemers moeten hun werk veilig kunnen uitvoeren. Een arbeidsongevallenverzekering dekt medische kosten bij arbeidsongevallen.

3. Bescherm je met een hospitalisatieverzekering

Moet je opgenomen worden in het ziekenhuis, dan vangt een hospitalisatieverzekering voor ondernemers een deel van de kosten op. Zo kun jij je focussen op snel genezen en hoef je je geen zorgen te maken over de financiële gevolgen van je ziekte.

Niet alleen interessant voor jou, maar trouwens ook voor je werknemers. Je kan een hospitalisatieverzekering aanbieden als extralegaal voordeel.

4. Bescherm jezelf en je gezin met een gewaarborgd inkomen

Als zelfstandige heb je een veel kleiner sociaal vangnet dan een werknemer. Een ziekte of ongeval kan iedereen overkomen en dan heb je minder om op terug te vallen. Een verzekering gewaarborgd inkomen voor ondernemers kan je die tijden helpen overbruggen. Ben je langdurig ziek of ben je door een ongeval lange tijd arbeidsongeschikt, dan krijg je van deze verzekering maandelijks een bepaald bedrag dat je zelf kan kiezen.

Je kan een gewaarborgd inkomen verzekering laten samenstellen op maat door onze experts.

5. Bescherm je online business met een cyberverzekering

Het internet is niet meer weg te denken uit de zakenwereld. Doet jouw bedrijf online zaken of hou je online gegevens van je klanten bij, dan is een cyberverzekering echt geen overbodige luxe.

Een cyberverzekering beschermt je online business voor cyberaanvallen, het hacken van je website, of als er gegevens van je klanten gestolen worden. Hackers kunnen bedrijven dagenlang stilleggen en eisen soms zelfs losgeld om je zaak terug vrij te geven. Niet alleen kleine bedrijven, maar ook grote bedrijven en zelfs de overheid zijn hier al meerdere keren slachtoffer van geworden.

Een cyberverzekering is niet verplicht, maar het is zeker een goed idee.

Bescherm je toekomst met pensioensparen voor ondernemers

Zoals we eerder al zeiden, kan je als zelfstandige niet rekenen op hetzelfde sociaal vangnet van een werknemer. Het pensioen van een zelfstandige stelt niet veel voor. De kans dat je dezelfde levensstijl kan behouden op je pensioen is erg klein.

Je kan gelukkig wel tijdens je loopbaan aan je pensioen werken. Of je nu een pensioen zoekt voor een éénmanszaak, een pensioen voor vennootschap, of een pensioen voor geconventioneerde arts, onze experts staan je graag bij.

Zelfstandige in bijberoep

Speel je met het idee om zelfstandige in bijberoep te worden? Bekijk hier alle informatie die je nodig hebt om zelfstandige in bijberoep te worden.