VAB reisverzekering

Op zoek naar een reisverzekering om zonder zorgen op vakantie te vertrekken? Vergelijk de verschillende formules die VAB binnen de reisverzekering aanbiedt.

Bereken meteen je reisverzekering

Welke reisverzekeringen biedt VAB aan?

Jaarlijkse reisbijstandsverzekering

De jaarlijkse verzekering beschermt jou en je gezin tegen pech in het buitenland. Denk maar aan een ziekte of ongeval. De jaarlijkse reisbijstandsverzekering dekt heel het jaar door de medische bijstand en dekt de medische kosten terug tot maar liefst € 1.000.000.

Je kan ook uit één van de volgende formules kiezen:

  • Bijstandspakket. Dit pakket biedt wereldwijde personenbijstand en pechbijstand in heel Europa.
  • Vakantiepakket. Dit pakket omvat wereldwijde personenbijstand met een annulatieverzekering.
  • Multipakket. Dit is het meest complete pakket. Het omvat een wereldwijde personenbijstand, annulatie- en bagageverzekering, pechbijstand in heel Europa én een fietsbijstand.
  • Annulatieverzekering. De jaarlijkse annulatieverzekering dekt je tegen annulatie, onderbreking of wijziging van je reis.

Een jaarlijkse reisverzekering is nuttig wanneer je meerdere keren per jaar op reis gaat. Indien je eenmalig op citytrip gaat bijvoorbeeld, kan je een tijdelijke reisverzekering nemen.

Tijdelijke reisbijstandsverzekering

Een tijdelijke reisverzekering is ideaal wanneer je slechts één keer per jaar op reis gaat. Je bent in dat geval gedekt voor de exacte periode dat je op reis bent.

Je kan uit één van de volgende formules kiezen:

  • Reisbijstandsverzekering. Deze verzekering biedt een wereldwijde dekking tegen pech op reis.
  • Reisbijstand + bagageverzekering. Deze formule beschermt niet enkel tegen vakantiepech, maar ook tegen beschadiging of verlies van bagage.
  • Bagageverzekering. De tijdelijke bagageverzekering beschermt jouw bagage tegen diefstal, beschadiging en verlies.
  • Annulatieverzekering. De tijdelijke annulatieverzekering dekt je tegen annulatie, onderbreking of wijziging van je reis.

Je kan ook kiezen voor het tijdelijke vakantiepakket met bagage. Deze formule bevat zowel de reisbijstandsverzekering, de annulatieverzekering als de bagageverzekering.

Welke opties kan je toevoegen aan jouw reisverzekering bij VAB?

Pechverhelping

In de meeste reisverzekeringen van VAB is de pechbijstand een optie die je kan toevoegen. De pechbijstand zorgt ervoor dat je onmiddellijke hulp krijgt bij autopech en technische problemen.

Bagageverzekering

In bepaalde reisverzekeringen van VAB is al reeds een bagageverzekering opgenomen. Indien dat niet zo is, kan je die in de meeste gevallen toevoegen aan jouw reisverzekering. De bagageverzekering beschermt je tegen diefstal, verlies en schade van jouw bagage.

Hoe kan ik mijn reisverzekering van VAB afsluiten?

In enkele stappen kan je via Verzekeringen.be de berekening maken voor jouw reisverzekering bij VAB. Sluit jouw reisverzekering ook meteen online af.

Bereken meteen je reisverzekering