Verzekeringen bouwen en renoveren

Verzekeringen bouwen en renoveren

De zoektocht naar een woning is een grote stap. Kies je voor een afgewerkte woning of wil je toch liever jouw woning zelf inrichten of bouwen? Indien je wilt renoveren of bouwen, kan je best vooraf nagaan welke verzekeringen je ervoor nodig hebt. Zo kan je zonder zorgen aan jouw droomhuis bouwen.

Welke informatie vind je hieronder terug:

Welke verzekeringen heb je nodig?

Bij het renoveren of bouwen, dien je best een aantal verzekeringen af te sluiten om ervoor te zorgen dat je goed ingedekt bent:

Schuldsaldoverzekering

In de praktijk heb je in de meeste gevallen een schuldsaldoverzekering in combinatie met een hypothecaire lening nodig. De schuldsaldoverzekering voorziet een volledige of gedeeltelijke tussenkomst voor het resterende bedrag van je hypothecaire lening als je plots zou overlijden tijdens de afbetaling van de lening.

ABR-Polis (Alle Bouwplaats Risico's)

Een ABR-verzekering is een soort van omnium die de schade dekt die van invloed kan zijn op het bouwproject. De verzekering dekt in eerste geval de schade aan de werf, de werken en de materialen. De schade die wordt veroorzaakt aan derden tijdens de werken (bijvoorbeeld: beschadigde oprit bij de buren) kan in de verzekering worden opgenomen.

De ABR-polis dekt zowel de bouwheer, de aannemer, de architect enzovoort betreffende schade die veroorzaakt is tijdens het bouwproject. Voor deze verzekering betaal je trouwens niet jaarlijks, maar wel voor de ganse bouwperiode.

Rechtsbijstand

Een rechtsbijstandverzekering is er om je belangen te behartigen wanneer een gebeurtenis aanleiding heeft gegeven tot een situatie waardoor je schade hebt geleden of schade hebt veroorzaakt. Wanneer je bijvoorbeeld niet tevreden bent over de (ver)bouw(ing) of je hebt een conflict met jouw aannemer, dan kan je steeds terecht bij de rechtsbijstandverzekeraar. Je kan steeds een rechtsbijstand afsluiten uitgezonderd bij conflicten omtrent de (ver)bouw(ing) als er een bouwaanvraag of architect aan te pas komt.

Brandverzekering

Wanneer de woning is opgeleverd, kan je een algemene brandverzekering afsluiten. Deze verzekering is echter niet verplicht, maar de basisdekkingen ervan zijn wel voor een groot deel wettelijk bepaald. Om een volledig overzicht te krijgen van alle dekkingen, kan je best contact opnemen met jouw verzekeraar.

Batibouw

Batibouw vindt jaarlijks plaats in februari te Brussels Expo en is 'the place to be' voor iedereen die van plan is om te renoveren of te bouwen. Het is de grootste beurs van België in de bouw-, renovatie- en woonsector. .

Prijs schuldsaldoverzekering

Bereken eenvoudig en snel jouw schuldsaldoverzekering en vergelijk verschillende verzekeraars.

Prijs rechtsbijstandsverzekering

Vergelijk online de prijzen voor jouw rechtsbijstandverzekering.

Prijs brandverzekering

Maak een simulatie voor je brandverzekering en vergelijk de belangrijkste brandverzekeraars.