Corona direct kilometerverzekering

Heb je al eens een kilometerverzekering overwogen voor je auto? Hoeveel kun je nu écht besparen door je werkelijke aantal gereden km’s op te geven? Vind hier het antwoord op jouw vragen over de kilometerverzekering.

Autoverzekering simuleren

Kilometerverzekering of kilometerkorting?

Een kilometerverzekering is een autoverzekering waarbij de premie afhangt van het aantal kilometers dat je jaarlijks met de wagen aflegt. Er zijn 2 verschillende manieren om korting te krijgen naargelang het aantal gereden kilometers met je wagen:

  • Kilometerverzekering: hierbij betaal je enkel voor het exact aantal gereden kilometers.  Belfius direct,vroeger Corona Direct, heeft de kilometerverzekering in België uitgevonden. Je dient dan wel jaarlijks door te geven hoeveel kilometer je effectief hebt gereden met de wagen.
  • Kilometerkorting: hierbij krijg je korting als je minder aantal kilometers gaat rijden. Meestal wordt dit gevraagd in schijven, bijvoorbeeld 0 tot 6999km, 7000 tot 10.000km…

Kilometerverzekering met omnium of mini-omnium

Je kan perfect een (kleine) omnium nemen in combinatie met je kilometerverzekering. Je krijgt korting op elke waarborg (bescherming) als je een kilometerverzekering neemt, zelfs op de extra’s zoals je rechtsbijstand, je bestuurdersverzekering

Wat zijn de voordelen en nadelen van een kilometerverzekering?

Voordelen kilometerverzekering

  • Je betaalt mogelijk iets minder als je weinig km’s gaat rijden.
  • Je dient je minder zorgen te maken of je nu niet te veel aan het rijden bent want dat wordt jaarlijks automatisch gecontroleerd en aangepast.

Nadelen kilometerverzekering

  • Je dient jaarlijks het aantal gereden kilometers door te geven.
  • Heb je te veel kilometers gereden, dan dien je nadien dat alsnog bij te betalen.

Jaarlijkse aangifte aantal gereden km’s

Jaarlijkse aangifte gereden kilometers

Corona direct

Als je een kilometerverzekering hebt bij Corona direct, dan krijg je jaarlijks een brief toegestuurd met de vraag om je kilometerstand door te geven. Een 2-tal weken later krijg je dan een afrekening met hoeveel je dient bij te betalen of hoeveel je terug krijgt.

Anderen

Je dient pro-actief zelf door te geven dat je meer kilometers gaat rijden dan origineel doorgegeven bij het aanvragen van je verzekering.

Kilometerverzekering: wat als je meer km zou rijden dan opgegeven?

Belfius direct

Als je een km verzekering hebt bij Belfius Direct, dan dien je nadien een meerprijs te betalen voor de extra gereden km’s. Je krijgt de afrekening een 2-tal weken na het jaarlijkse doorgeven van het aantal gereden kilometers.

Anderen

Als je een verzekering hebt die korting geeft naargelang het aantal gereden km’s en je rijdt meer dan je voordien hebt opgegeven, dan dien je je verzekeraar dat te laten weten. Ze passen dan de prijs aan en je dient een verhoging (bijpremie) te betalen.

Kilometerverzekering: wat als je minder km zou rijden dan opgegeven?

Belfius direct

Als je een km verzekering hebt bij Belfius, dan krijg je het verschil terugbetaald (gecompenseerd) door de verzekeraar in je volgende afrekening.

Anderen

Er is geen terugbetaling mogelijk. Wel kun je dit best doorgeven, zodat dit volgend jaar wordt aangepast en je dan minder dient te betalen.

Controle op het aantal gereden kilometer

De meeste verzekeraars gaan controleren hoeveel km’s je werkelijk hebt gereden als je een schadegeval hebt. Heb je meer gereden dan je had aangegeven, dan krijg je meestal een verrekening om het verschil bij te betalen. Indien ze merken dat er kwaad opzet is of het verschil te groot is, zullen in geval van schade sommige verzekeraars wel de schade enkel pro rata (deels) willen vergoeden.

Vanaf wanneer is een kilometerverzekering goedkoper?

Dit hangt echt af van geval tot geval. Het is bijvoorbeeld niet standaard zo dat als je minder dan 25.000km gaat rijden, je beter een kilometerverzekering neemt. De enige manier om te weten welke verzekering goedkoper is, is door de prijs van je autoverzekering te berekenen.

Prijs kilometerverzekering Belfius direct

Er spelen verschillende parameters mee in de kostprijs van een kilometerverzekering: aantal gereden kilometers, kilowatt van jouw wagen, jouw leeftijd, uitgiftedatum rijbewijs…

Wil je weten of de kilometerverzekering van Belfius direct voordeliger voor jou is? Bereken en vergelijk hier de prijzen voor jouw autoverzekering.

Autoverzekering simuleren