Corona Direct Verzekeringen

Corona nv is de voormalige naam van Belfius Direct Verzekeringen. Belfius Direct Verzekeringen is een directe verzekeraar en werkt zonder tussenpersonen. Corona Direct omschrijft zichzelf als een pionier in de wereld van de verzekeringen. Zo lanceerde zij als eerste Belgische verzekeringsmaatschappij een autoverzekering waarvan de prijs bepaald wordt per gereden kilometer. Corona Direct garandeert steeds opmerkelijk lage prijzen.

Wie is Corona Direct?

Corona Direct bestaat reeds méér dan 80 jaar en vindt haar oorsprong bij de voormalige verzekeraar L’avenir / De Toekomst (uit 1912) dat in 1962 werd overgenomen door de Noord-Hollandsche.

In 1974 is Corona Direct verzekeringen ontstaan uit de Noord-Hollandsche met als doel om de eerste directe verzekeraar in België te zijn. Daarmee was zij ver vooruit op haar omgeving en kon zij een sterke basis voor de toekomst leggen.

Als belangrijkste directe speler werd Corona verzekeringen in 1997 overgenomen door DVV verzekeringen (onderdeel van het voormalige Artesia Banking Corporation) die zich met deze overname in de directe verkoop wil positioneren en haar distributiekanalen wil diversifiëren.

In 2001 wordt Artesia Banking Corporation overgenomen door Dexia en wordt Corona een 100% dochter van de Dexia groep waar zij haar unieke karakter behoudt.

Corona die zich bij aanvang tot doel had gesteld om de eerste directe verzekeraar in België te zijn en te blijven, doet dit met overtuiging en neemt in 2003 de schadeverzekeringen van concurrent CB Direct over. Deze laatste, dat een filiaal is van de Nederlandse verzekeringsgroep Achmea, stopt haar activiteiten in België.

Door de perikelen op het einde van het eerste decennium van de 21ste eeuw verdween Dexia van het toneel en ontstond Belfius Insurance (Belfius verzekeringen) waartoe Corona behoort.

Bron: de historiek van Corona Direct verzekeringen

Heb jij nog een polis lopen bij een verzekeringsmaatschappij die inmiddels werd overgenomen maar je weet niet door wie ? Bekijk dan welke verzekeringsmaatschappij vandaag jouw polis beheert.

Welke verzekeringen biedt Corona Direct aan?

Corona Direct biedt enkel schadeverzekeringen aan gaande van een kilometerverzekering (autoverzekering), brandverzekering, hondenverzekering, hospitalisatieverzekering,… Méér info, klik door naar de producten van Corona Direct verzekeringen. Via verzekeringen.be/ kan je alvast de premie voor jouw auto– en brandverzekering bij Corona Direct berekenen!

Welke zijn de actuele prijzen en promoties?

Zoek je een verzekering en wil je voorafgaand de markt even afspeuren, klik dan op onderstaande knop en selecteer de verzekering waarvoor je een prijs wil berekenen en simuleren. Na een korte vragenlijst worden de prijzen onmiddellijk online berekend.

Bereken nu de prijs van je verzekering

Uitzonderlijke promotie kilometerverzekering, enkel via verzekeringen.be/ ! Vraag jouw kilometerverzekering online aan bij Corona Direct via verzekeringen.be/ én geniet voor altijd van een gratis bestuurdersverzekering, dit ter waarde van 29,20€ per jaar (berekend op basis van 15.000 kilometer) ! Kortom de gratis bestuurderverzekering geldt nadien voor elke jaarlijkse hernieuwing van je polis autoverzekering bij Corona Direct. Opgelet: je geniet enkel van een gratis bestuurdersverzekering, aanvullende op je kilometerverzekering, als je de autoverzekering online via ons (Verzekeringen.be) aanvraagt! Dit aanbod geldt niet als je eerst op Verzekeringen.be vergelijkt en vervolgens de autoverzekering rechtstreeks bij Corona Direct afsluit, zoals bijvoorbeeld op de website van Corona Direct zelf of telefonisch.

Tip: hierbij vind je een overzicht van alle lopende promoties van particulieren verzekeringen.

Hoe kan ik Corona Direct contacteren?

Corona Direct – hoofdzetel