Corona Direct Verzekeringen

Corona Direct Verzekeringen
Corona nv is een directe verzekeraar, ook wel direct writer genoemd. Corona werkt dus zonder tussenpersonen en omschrijft zichzelf als een pionier in de wereld van de verzekeringen. Zo lanceerde zij in 2006 als eerste Belgische verzekeringsmaatschappij een autoverzekering waarvan de prijs bepaald wordt per gereden kilometer. In 2008 lanceerde Corona Direct een voordelige hondenverzekering.

Als eerste directe verzekeraar in België werkt Corona Direct vanuit één centraal kantoor waardoor zij kan besparen op onnodige kosten en zo opmerkelijk lagere prijzen kan aanbieden.

Historiek

Corona Direct bestaat reeds méér dan 80 jaar en vindt haar oorsprong bij de voormalige verzekeraar L'avenir / De Toekomst (uit 1912) dat in 1962 werd overgenomen door de Noord-Hollandsche.

In 1974 is Corona Direct verzekeringen ontstaan uit de Noord-Hollandsche met als doel om de eerste directe verzekeraar in België te zijn. Daarmee was zij ver vooruit op haar omgeving en kon zij een sterke basis voor de toekomst leggen.

Als belangrijkste directe speler werd Corona verzekeringen in 1997 overgenomen door DVV verzekeringen (onderdeel van het voormalige Artesia Banking Corporation) die zich met deze overname in de directe verkoop wil positioneren en haar distributiekanalen wil diversifiëren.

In 2001 wordt Artesia Banking Corporation overgenomen door Dexia en wordt Corona een 100% dochter van de Dexia groep waar zij haar unieke karakter behoudt.

Corona die zich bij aanvang tot doel had gesteld om de eerste directe verzekeraar in België te zijn en te blijven, doet dit met overtuiging en neemt in 2003 de schadeverzekeringen van concurrent CB Direct over. Deze laatste, dat een filiaal is van de Nederlandse verzekeringsgroep Achmea, stopt haar activiteiten in België.

Door de perikelen op het einde van het eerste decennium van de 21ste eeuw verdween Dexia van het toneel en ontstond Belfius Insurance (Belfius verzekeringen) waartoe Corona behoort.

Bron: de historiek van Corona Direct verzekeringen

Aanbod verzekeringen

Corona Direct biedt enkel schadeverzekeringen (BOAR) aan gaande van een kilometerverzekering (autoverzekering), brandverzekering, hondenverzekering, hospitalisatieverzekering,... Méér info, klik door naar de producten van Corona Direct verzekeringen. Via verzekeringen.be kan je alvast de premie voor jouw auto- en brandverzekering bij Corona Direct berekenen!

Prijzen en promoties

Zoek je een verzekering en wil je voorafgaand de markt even afspeuren, klik dan op onderstaande knop en selecteer de verzekering waarvoor je een prijs wil berekenen en simuleren. Na een korte vragenlijst worden de prijzen onmiddellijk online berekend.

Waar kun je de producten van Corona Direct verzekeringen verkrijgen?

Deze worden in België verdeeld via:

Corona Direct – hoofdzetel