Nieuwe auto kopen

Nieuwe auto kopen

Een nieuwe wagen kopen is niet altijd eenvoudig en er moet goed over nagedacht worden. Daarom geven we je enkele praktische tips mee die je kunnen helpen bij het kiezen van jouw nieuwe wagen.

Autoverzekering vergelijken

Welke informatie vind je hieronder terug:

Welke nieuwe auto moet je kopen?

Eén van de eerste zaken die je moet bepalen, is welk type auto (gezinswagen, sportieve wagen, kleine of grote wagen…) je wilt kopen. Houd daarbij rekening met de afstanden die je aflegt. Wanneer je vaak korte verplaatsingen maakt, kies je beter voor een wagen met een minder krachtige motor. Wanneer je eerder lange verplaatsingen maakt, kies je beter voor een wagen met een krachtigere motor.

Van zodra je weet welke automodellen het best bij jou passen, kun je langsgaan bij verschillende autodealers die de modellen aanbieden. Door naar verschillende aanbieders te gaan, kan je meerdere prijsoffertes opvragen en met elkaar vergelijken. Je kan proberen met de verkopers over de prijs te onderhandelen door de prijsoffertes van de concurrentie te laten zien. Op die manier kan jij voor het beste aanbod kiezen.

Waarop moet je letten wanneer je een nieuwe auto koopt?

Een auto is het duurst op moment van de aankoop. Zorg er dus voor dat je op voorhand weet wat je maximaal wilt uitgeven aan jouw wagen. Houd daarbij rekening met het volgende:

Naast de financiële aspecten van de wagen, is het ook aan te raden om een testrit met de wagen te maken. Rij over verschillende soorten wegen en ondervind onder andere de wegligging, de besturing en het comfort van de wagen.

Wanneer kan je het best een nieuwe auto kopen?

Doorheen het jaar geeft elke autodealer wel een bepaalde korting, maar vooral op het einde van het jaar en tijdens de salonperiode kan je de beste deals sluiten.

Op het einde van het jaar moeten autodealers een bepaald verkoopsobjectief behalen. Indien de verkoper zijn objectief nog niet heeft behaald, geeft hij soms bepaalde kortingen in een poging om toch nog dat objectief te behalen.

In januari pakken de autodealers tijdens het autosalon vaak uit met scherpe prijzen en interessante optiepakketten, ook wel de saloncondities genoemd. Die saloncondities lopen meestal door tot eind februari en bij sommigen zelfs nog langer.

Prijzen verzekering nieuwe auto

Heb je zonet jouw nieuwe wagen gekocht? Dan wil je uiteraard dat jouw wagen zo goed mogelijk beschermd is. Je bent alvast verplicht om een BA autoverzekering af te sluiten, maar indien je de meest comfortabele en ruime dekking wilt, kan je voor de full-omnium formule kiezen. Deze formule bundelt de verplichte BA autoverzekering en alle mogelijke individuele aanvullende waarborgen.

Wil je weten wat jouw autoverzekering je gaat kosten? Maak dan hieronder de berekening en vergelijk verschillende autoverzekeraars:

Autoverzekering vergelijken