Autoverzekering vergelijken

Op zoek naar een nieuwe autoverzekering? Via Verzekeringen.be kan je in 5 minuten de prijzen van 13 autoverzekeringen vergelijken. Vergelijk alle Belgische autoverzekeraars en vind de voordeligste autoverzekering.

 • Vergelijk zo’n 13 verzekeraars.
 • Bespaar tot 50% op je autoverzekering per jaar.
 • Vergelijk bij de grootste aanbieder.
Landingspagina Auto
Join The Club

Join the club.

Zoveel mensen vergeleken de afgelopen maand.

Go Big Or Go Home

Go big or go home.

Vergelijk de prijs en kwaliteit van alle verzekeraars.

Zo Simpel

Amai, zo simpel!

Sluit meteen online je verzekering af.

Vul je gegevens in en bereken je prijs

Bij welke verzekeraars kan ik mijn autoverzekering vergelijken?

Op Verzekeringen.be kan je de autoverzekering vergelijken van Axa, Touring Verzekeringen (Yuzzu), Belfius Direct Verzekeringen, Ethias, Baloise Insurance, Allianz, Vivium, Fidea, Optimco, Aedes, Athora, PNP en DVV.

Méér informatie over deze verzekeraars vind je op verzekeraars die actief zijn op Verzekeringen.be.

Wat dekt mijn autoverzekering?

Elke autoverzekeraar biedt verschillende formules binnen de autoverzekering aan. In het algemeen bieden ze de volgende drie autoverzekeringen aan:

 1. Burgerlijke aansprakelijkheid. De BA verzekering is een wettelijke verplichte verzekering die schade dekt die jij met jouw voertuig aan derden hebt veroorzaakt.
 2. Kleine omnium of mini-omnium. De kleine omnium dekt de schade door brand, (poging tot) diefstal, glasbreuk, natuurkrachten en aanrijding met dieren.
 3. Grote omnium of full-omnium. De grote omnium biedt dezelfde dekkingen als een kleine omnium, maar dekt ook nog de eigen schade.

Hierboven vermelden we trouwens enkel de standaarddekkingen per soort autoverzekering. Afhankelijk van maatschappij kunnen er meerdere dekkingen zijn opgenomen of kunnen er nog aanvullende verzekeringen worden toegevoegd.

Hoe vergelijk je een autoverzekering online?

Je kan de verzekering voor jouw auto online vergelijken in enkele stappen. Om een correcte premie te bekomen, dien je de volgende zaken aan onze berekeningsmodule mee te geven:

 1. Gegevens van de auto. Denk maar aan het type auto, bouwmaand- en bouwjaar, soort brandstof en dergelijke.
 2. Gewenste dekkingen voor de auto. Wil je jouw wagen enkel dekken voor schade aan derden of wens je een completere bescherming? Kies tussen een BA verzekering of omniumverzekering.
 3. Profiel van de bestuurder. Denk maar aan geboortedatum, uitgiftedatum rijbewijs, schadevrije jaren en dergelijke.

Op basis van die gegevens krijg je een offerteoverzicht met de premies van verschillende autoverzekeraars.

Wat heb ik nodig om een autoverzekering te vergelijken?

Vooraleer je aan de berekening begint, houd je het best de volgende zaken op voorhand klaar:

 1. Rijbewijs. Het rijbewijs is één van de belangrijkste vereisten om een autoverzekering te kunnen afsluiten. Je kan geen autoverzekering afsluiten indien je niet over een (geldig) rijbewijs beschikt.
 2. Inschrijvingsbewijs. Het inschrijvingsbewijs is een document dat aangeeft dat je voertuig is ingeschreven bij de DIV (Dienst voor Inschrijving van de Voertuigen). Het document bevat het chassisnummer van de wagen, het type voertuig, de naam en het adres van de eigenaar, en het kenteken.
 3. Aantal kilometers per jaar. Probeer een inschatting te maken van het aantal kilometers je jaarlijks rijdt. Houd daarbij rekening met zowel de kilometers van en naar je werk als de kilometers die je tijdens het weekend of op vakantie aflegt.
 4. Aantal schadevrij jaren. Het aantal schadevrije jaren die je hebt gereden, kan je opvragen bij jouw autoverzekeraar of via de website van carattest.be. Hoe meer schadevrije jaren je kan bewijzen, hoe beter de premie zal zijn.

Door bovenstaande gegevens bij de hand te hebben, kan je in slechts enkele minuten de premie voor jouw autoverzekering berekenen.

Hoe jouw auto verzekering vergelijken?

De premie van de autoverzekering verschilt voor elke persoon. De premie wordt op basis van de volgende criteria berekend:

 • Vermogen auto. Hoe groter het vermogen (kW), hoe hoger de premie en omgekeerd. Het risico op een ongeval neemt toe bij een wagen met een groter vermogen waardoor een hogere premie mogelijk is.
 • Waarde auto. In de meeste gevallen bepaalt de cataloguswaarde van de auto mee de premie van jouw verzekering. In sommige gevallen kan je kiezen om op basis van de factuurwaarde te verzekeren.
 • Gebruik auto. Indien je de wagen voor professionele doeleinden gebruikt, zal de premie hoger zijn dan in het geval van privégebruik.
 • Aantal jaarlijkse kilometers. Hoe meer afgelegde kilometers, hoe meer risico op een potentieel ongeval. Daardoor heeft het aantal kilometers effect op je premie.
 • Schadeverleden. Hoe meer schadevrije jaren je kan bewijzen, hoe beter voor je premie. Indien je meerdere schades hebt gehad in het verleden, kan dat wel eens leiden tot een hogere premie.
 • Woonplaats. In een stad ligt het aantal ongevallen een stuk hoger dan in een dorp of gemeente met weinig verkeer. Dat zal dus ook de premie van je autoverzekering beïnvloeden.
 • Leeftijd. Vaak zijn jonge bestuurders betrokken bij ongevallen waardoor veel verzekeraars een premietoeslag toepassen.
 • Betalingstermijnen. De premie kan wel eens verschillen als je kiest voor een gespreide betalingsformule. Voor gespreid betalen wordt er soms een extra kost aangerekend.

Het is belangrijk dat je bij de autoverzekering simulatie alle gegevens zo correct mogelijk invult. Op die manier krijg je steeds de meest correcte en scherpste prijzen te zien.

Is auto verzekeringen vergelijken nuttig voor mij?

Heb je nog maar pas jouw rijbewijs of heb je al vele jaren rijervaring achter de rug? Hoe dan ook, is het steeds aangeraden om jouw autoverzekering te vergelijken. En wel omwille van de volgende redenen:

 • Vergelijken is eenvoudig en snel.
 • Vergelijken is kosteloos en zonder enige verplichting.
 • Vergelijken is besparen.

Nog een extra reden om te vergelijken: verzekeraars doen regelmatig promoties. Deze promoties worden verwerkt in de premies van het offerteoverzicht.

Vergelijk je autoverzekering nu

Via Verzekeringen.be kan je gratis, online en in enkele minuten alle autoverzekeraars met elkaar vergelijken. Aan de hand van de gegevens die je hebt ingevuld in de berekeningsmodule, simuleren we de beste premie voor jouw autoverzekering. Ontdek in minder dan 5 minuten de voordeligste autoverzekering. Sluit jouw autoverzekering ook ineens online af.

Bereken de prijs voor je autoverzekering