Aanvullende waarborg diefstal

Indien je jouw verplichte BA autoverzekering uitbreidt met een aanvullende waarborg diefstal, dekt deze laatste de schade die voortvloeit aan je voertuig door diefstal of poging tot diefstal.

Autoverzekering berekenen

Wat is de aanvullende waarborg diefstal?

De aanvullende waarborg diefstal dekt de schade die voortvloeit aan je voertuig door diefstal of poging tot diefstal. Sommige maatschappijen breiden deze waarborg uit met (poging tot) diefstal met geweld (car– en homejackings) of diefstal door gebruik te maken van de originele autosleutels.

Tip Méér informatie over hoe je je kan wapenen tegen carjackers vind je terug op de website van de Belgische overheidsdienst ‘veiligheid en preventie’.

Gelet op het belang van deze aanvullende waarborg ‘diefstal’, zit die bij zowat alle verzekeringsmaatschappijen vervat in de Mini Omnium verzekering en de Full Omnium verzekering.

Voor deze waarborg geldt meestal een vrijstelling (franchise) die sterk kan verschillen van verzekeringsmaatschappij tot verzekeringsmaatschappij. Hou hier dus voldoende rekening mee bij de uiteindelijke keuze van verzekering.

De criteria van de verschillende maatschappijen vind je steeds terug ter hoogte van het detailoverzicht van een offerte.

Welke voorwaarden kan je verzekeraar stellen?

Doorgaans zal je verzekeringsmaatschappij eisen dat er een beveiligingssysteem (antidiefstal) wordt geplaatst op de wagen. Zowel de eis als het type beveiliging staat in functie van de klasse waartoe de te verzekeren wagen behoort. Indien daar niet aan wordt voldaan, kan dit betekenen dat de schade niet vergoed zal worden zelfs indien de premie van de polis werd betaald.

Vandaar het belang om je te informeren bij je verzekeraar of tussenpersoon naar de aanwezigheid en invulling van deze beveiligingsvoorwaarde.

  • Méér informatie over de erkende beveiligingstypes, -systemen en -coderingen kun je terugvinden op de website van INCERT.
  • Méér informatie en preventietips over autodiefstal en/of diefstal uit voertuigen kun je terugvinden op de website van de Belgische overheidsdienst ‘Veiligheid en Preventie’.

Andere aanvullende waarborgen op je autoverzekering

Prijs autoverzekering

Wil je weten hoeveel je premie autoverzekering met aanvullende waarborg diefstal bedraagt? Maak meteen online de berekening en ontdek welke premie– en waarborgverschillen er zijn tussen de verscheidene verzekeraars.

Autoverzekering berekenen