Aanvullende waarborg glasbreuk

Je kan jouw BA autoverzekering uitbreiden met de aanvullende waarborg glasbreuk. Lees verder om te weten wat die waarborg exact inhoudt.

Autoverzekering vergelijken

Wat is de aanvullende waarborg glasbreuk?

Breid je je verplichte BA Autoverzekering uit met een aanvullende waarborg glasbreuk dan ben je ingedekt tegen de schade aan de voorruit, de zijruiten, de achterruit en het glazen dak van je voertuig. Naargelang de verzekeraar kun je deze waarborg uitbreiden naar de schade aan de spiegels en/of de lichten.

De aanvullende waarborg glasbreuk maakt bij de meeste verzekeringsmaatschappijen deel uit van de mini-omnium verzekering en de full-omnium verzekering.

Kortom, wil je geen omniumverzekering (meer) afsluiten, maar wil je wel dekking genieten tegen een steentje (of andere) dat schade aanbrengt aan één van je ruiten, dan is dit de meest geschikte oplossing voor je bescherming… en je portemonnee.

Tot slot, vermelden we nog dat de meeste verzekeringsmaatschappijen een samenwerking hebben met diverse herstellingscentra waar je je autoruit kan laten herstellen, zonder dat je er enige factuur van ontvangt (tenzij er een vrijstelling van toepassing is).

Indien er in de contractuele voorwaarden een franchise in je verzekering (vrijstelling) staat opgenomen, zul je die zelf ten laste moeten nemen.

Andere aanvullende waarborgen op je autoverzekering

Prijs van je autoverzekering

Wil je weten hoeveel je premie autoverzekering met aanvullende waarborg glasbreuk bedraagt? Maak meteen online de berekening en ontdek welke premie– en waarborgverschillen er zijn tussen de verscheidene verzekeraars.

Autoverzekering vergelijken