Aanvullende waarborg glasbreuk

Aanvullende waarborg glasbreuk

Je kan jouw BA autoverzekering uitbreiden met de aanvullende waarborg 'glasbreuk'. Lees verder om te weten wat die waarborg exact inhoudt.

Welke informatie vind je hieronder terug:

Wat is de aanvullende waarborg glasbreuk?

Breid je je verplichte BA Autoverzekering uit met een aanvullende waarborg ‘glasbreuk’ dan ben je ingedekt tegen de schade aan de voorruit, de zijruiten, de achterruit en het glazen dak van je voertuig. Naargelang de verzekeraar kun je deze waarborg uitbreiden naar de schade aan de spiegels en/of de lichten.

De aanvullende waarborg ‘glasbreuk’ maakt bij de meeste verzekeringsmaatschappijen deel uit van de mini-omnium verzekering en de full-omnium verzekering.

Kortom, wil je geen omniumverzekering (meer) afsluiten, maar wil je wel dekking genieten tegen een steentje (of andere) dat schade aanbrengt aan één van je ruiten, dan is dit de meest geschikte oplossing voor je bescherming… en je portemonnee.

Tot slot, vermelden we nog dat de meeste verzekeringsmaatschappijen een samenwerking hebben met diverse herstellingscentra waar je je autoruit kan laten herstellen, zonder dat je er enige factuur van ontvangt (tenzij er een vrijstelling van toepassing is).