Nuttige verzekeringen reis

Wanneer je op reis gaat is het aangeraden om een reisverzekering af te sluiten, maar er zijn ook andere verzekeringen die nuttig kunnen zijn wanneer je op vakantie bent.

Autoverzekering

De BA autoverzekering is een verplichte verzekering in de landen van de Europese Unie. Wanneer je met jouw auto in het buitenland betrokken raakt bij een ongeval, zal jouw autoverzekering geldig zijn indien het land waar je bent op de groene kaart staat.

De omniumverzekering, de rechtsbijstandverzekering en de bestuurdersverzekering kunnen zowel in België als in het buitenland nog nuttige bijkomende verzekeringen zijn.

Prijs autoverzekering vergelijken

Brandverzekering

Een brandverzekering biedt je bescherming tegen schade aan je woning en inboedel, maar kan ook van pas komen in het buitenland. Wanneer jouw spullen (zoals kleding) beschadigd geraken door brand of waterschade in jouw vakantieverblijf, zijn die gedekt door jouw brandverzekering.

Prijs brandverzekering vergelijken

Familiale verzekering

Een BA Familiale beschermt jou (en je gezin) tegen zowel lichamelijke als materiële schade die wordt veroorzaakt aan derden door iemand van het gezin. De familiale verzekering is geldig in Europa en soms ook wereldwijd.

Wanneer bijvoorbeeld jouw zoon of dochter in Spanje tijdens een partijtje tennis met de bal de ruit van een geparkeerde auto inslaat, wordt dat gedekt door de familiale verzekering.

Prijs BA Familiale vergelijken

Hospitalisatieverzekering

De hospitalisatieverzekering dekt de kosten die niet terugbetaald worden via de ziekteverzekering en geldt meestal wereldwijd. Mocht je onverwachts in het buitenland in het ziekenhuis komen te liggen, kan je beroep doen op deze verzekering. De hospitalisatieverzekering vergoedt tot het bedrag dat de verzekeraar in België ook zou vergoeden.

Prijs hospitalisatieverzekeringen vergelijken

Ongevallenverzekering

Je kan beroep doen op een ongevallenverzekering wanneer je in de privésfeer een letsel oploopt dat veroorzaakt is door een ongeval. Ongevallen die voortkomen uit dronkenschap en/of gevaarlijke sporten komen meestal niet in aanmerking voor een schadevergoeding. Check dus zeker alle voorwaarden en uitsluitingen van jouw ongevallenverzekering.

Prijs ongevallenverzekeringen vergelijken

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering verdedigt jouw rechten wanneer een gebeurtenis aanleiding heeft gegeven tot een situatie waardoor je schade hebt geleden of schade hebt veroorzaakt. Wanneer je bijvoorbeeld een ongeval in het buitenland veroorzaakt of zelf het slachtoffer bent, kan je beroep doen op deze verzekering.

Prijs reisverzekeringen vergelijken